Toneelgroepen

Toneelgroep ADODVS

Opgericht in 1897 is Adodvs met trots de oudste toneelvereniging van Den Haag. Hare Majesteit de Koningin heeft bij haar beschikking van 1 september 1997 de Koninklijke erepenning toegekend aan Adodvs. We zijn daarmee de oudste amateur-toneelgroep van Den Haag. Al sinds 1897 maken wij met veel plezier theater en daar zijn we trots op. We zijn een ambitieuze club die gaat voor kwaliteit. Mooie producties maken is wat we het liefste doen. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de sfeer: ook die zit er bij ons goed in.

Toneelvereniging DURF

Toneelvereniging Durf is al een begrip in Den Haag en omstreken vanaf 1921. Bij Durf gaan kwaliteit en ambitie hand in hand met gezelligheid! Onze vereniging heeft ambitie! Wij willen niet alleen goed toneelspel bieden, maar ook durf tonen in de producties die wij maken; jong talent een kans bieden, samen met regisseurs nieuwe stukken maken, een locatie zoeken die past bij onze productie en samenwerken met andere disciplines. Wij willen dat onze producties er toe doen! Onze vaste repetitieavond is de vrijdagavond en wij staan open voor nieuwe leden.

Toneelgroep Facet

Toneelgroep Facet bestaat sinds 1970 en komt voort uit verschillende toneelverenigingen. Ons ledenbestand bestaat momenteel uit 15 mensen tussen de 21 en 70 jaar. We spelen gemiddeld 3 stukken per 2 jaar, afwisselend onder leiding van een beroepsregisseur of met regie uit de eigen gelederen. Ons repertoire laat zich het best omschrijven als hedendaags theater met diepgang, humor en liefst een scherp randje.

Faust Theater
Faust Theater wil theatrale ontmoetingen voor iedereen van 5-99 jaar creëren waarbij verwondering centraal staat. Zij doen dat met de Faust Theaterschool en -events.
Binnen de Theaterschool worden cursussen, workshops en masterclasses geboden voor beginners en gevorderden op de disciplines toneel, stem, beweging/dans en presenteren. Daarnaast organiseert Faust regelmatig producties en andere events waar theater het uitgangspunt is. Alles bij Faust draait om de eigen ontwikkelde LIFE-methode: Lef, Inspiratie, Fantasie & Energie. Doe je mee?
Toneelgroep De Gezellen

Toneelgroep De Gezellen bestaat sinds 1945 en behoort tot één van de bekendste (amateur) toneelgezelschappen in de Haagse regio. De groep bestaat uit een groot aantal enthousiaste mensen (acteurs, technici, grimeurs en decorbouwers) en het gezamenlijke doel is: met veel plezier een mooi “eindproduct” op de planken zetten. De afgelopen 30 jaar is ons gezelschap regelmatig onderscheiden met diverse toneelprijzen en weet het publiek de weg naar “De Gezellen” inmiddels met gemak te vinden. Vanaf mei 2013 brengen wij onze producties vanuit Het Veur Theater! Jaarlijks brengen “De Gezellen” 2 avondvullende (volwassen) producties, in mei en november. Daarnaast wordt er doorgaans ook een productie speciaal voor kinderen gebracht, met voorstellingen op de zondagmiddag.

Toneelgroep HAAG

Wij zijn een vereniging die zeer gevarieerd is qua leeftijd, beroep en geslacht, maar toch hebben we tesamen één ding gemeen, namelijk onze liefde voor toneel en ons “cluppie”… We zijn een vlotte en vriendelijke groep waar je je snel thuis voelt! Om nog beter (ja NOG beter!) te kunnen leren spelen organiseren we sinds kort workshops voor onze leden. Met hulp van een professionele docent gaan we dan lekker met z’n allen proberen het allerbeste uit onszelf te halen. Een per jaar gaan we gezellig met z’n allen een weekend de hort op. Aangezien dit ieder jaar wordt georganiseerd door iemand anders van de club weten we nooit wat we precies gaan doen. Maar dat het gezellig (en vermoeiend) wordt is altijd zeker!

Theatergroep Mimicri

Theatergroep Mimicri, opgericht in 1978, streeft er naar om twee maal per jaar (in voorjaar en najaar) een stuk op de planken te brengen. De stukkeuze is in handen van een leescommssie die – in samenspraak met de regisseur van dat moment – een voorstel doet aan het bestuur. Mimicri repeteert in haar eigen ruimte die zich bevindt op de zolder van het Van Heeckerenhuis, tegenover theater Warenar. Daarnaast wordt in het voorjaar door een aparte groep Mimicrieërs, aangevuld met toneelspelers, een liedjesprogramma ingestudeerd. In de maanden maart en april wordt dit programma opgevoerd in een aantal verzorgings- en bejaardentehuizen in Wassenaar en omgeving.

Toneelvereniging ODIA

Wij zijn een hecht en enthousiast ensemble met 14 leden van 30 tot 70 jaar. Wij gaan voor goed repertoire toneel, waarbij wij noch klassiek drama noch modern blijspel schuwen. Wij zijn leergierig en werken uitsluitend met opgeleide of ervaren regisseurs. Wij repeteren elke dinsdagavond in een eigen repetitieruimte in de Anemoonstraat in Den Haag en bereiden ons voor op doorgaans twee producties per jaar, die we meestal 4-8 keer uitvoeren. Wij doen mee aan de toneelcompetitie van de Haagse Vereniging voor Amateurtheater. Wij werken gedreven, gaan voor kwaliteit, maar vergeten de gezelligheid niet. Na afloop staat onze eigen bar daar garant voor! Per productie repeteren wij ook een aantal woensdagavonden en zo nodig houden wij een gezellige repetitieweekend ergens in het land.

Toneelgroep Randstad

Toneelgroep Randstad is een kleine amateurvereniging in hartje Den Haag. En dat al 65 jaar! Met een enthousiaste groep van gedreven leden maken we onder leiding van meestal ervaren regisseurs amateurtoneel. Met haar eigen theater, intiem en gezellig, voert ze ieder jaar weer gedurende 4 tot 8 dagen een meestal spraakmakend toneelstuk op. We repeteren iedere week met 10 leden. ‘s-Avonds van 20.00 tot ongeveer 22.30 staan we op het podium en genieten van elkaars inbreng en spel. De stukken zijn niet altijd makkelijk en vol verschillende karakters. Dat maakt het dan ook spannend voor de spelers om te spelen maar ook voor het publiek uitdagend om naar te kijken.

Theatergroep Spontaan

Theatergroep Spontaan is een groep mensen in de leeftijd van 21 tot en met … Bij ons kan (bijna) alles. Heb je zelf een leuk idee gooi het in de groep. Onze regisseur en scenarioschrijver Pim Karhof staat open voor nieuwe ideeën. Onder zijn leiding hebben we de afgelopen jaren al heel wat leuke voorstellingen gemaakt. Plezier in het spelen en de gezelligheid onderling staan bij ons hoog in het vaandel, maar een goede productie is natuurlijk ook belangrijk, gelukkig gaan deze twee zaken erg goed samen bij onze groep.

Toneellab

Toneellab heeft geen leden. Voor elke productie zoekt Toneellab de juiste mensen aan. Hierbij wordt gekozen voor uitsluitend acteurs, regisseurs en technici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.  Toneellab wil kwalitatief goede producties maken. Waarbij het niet vast zit aan een vaste spelersgroep omdat er per productie een casting is. Zo is er altijd sprake van de juiste acteur op de juiste plek. Toneellab benadert zelf actief acteurs en regie. Er hebben 7 regisseurs en 43 acteurs meegewerkt aan onze producties.

Toneelgroep Venster

Toneelgroep Venster is opgericht op 3 januari 1983. Wij zijn een enthousiaste groep mensen die zich bezig houdt met theater maken. Ons doel is om kwaliteitsproducties te brengen in een gezellige sfeer. Repetities woensdagavond van 20.15 tot 23.00 uur, Anemoonstraat 25 in Den Haag.

Toneelgroep Voorschoten

De vereniging Toneelgroep Voorschoten bestaat al sinds 1965. In die tijd zijn talloze eenakters, jeugdtoneel stukken en avondvullende producties ten tonele gebracht. Soms met een bezetting van meer dan 20 acteurs, soms een monoloog. Steeds weer gerealiseerd met een enthousiaste groep leden, die naast het acteren ook het decor, licht, grime, regie-assistentie, kleding en marketing verzorgen.

Vrij Theater

Vrij Theater brengt 4 toneelstukken per seizoen uit. Elke toneelproductie leidt in principe tot acht voorstellingen. Kenmerkend voor de toneelproducties is dat de samenstelling van het uitvoerend gezelschap per productie wisselt. De bezetting voor een toneelproductie komt na een auditie tot stand. Voorafgaand aan de audities houdt Vrij Theater Open Avonden, waarop geïnteresseerde spelers informatie over de producties kunnen krijgen van de regisseurs. Vrij Theater heeft een eigen repetitie, voorstellingsruimte en een eigen, gezellige bar. Ook beschikt het theater over eigen technische mogelijkheden voor licht en geluid.

Theatergroep Wateringen

Theatergroep Wateringen, opgericht op 17 augustus 1993, is een Westlandse toneelvereniging die met veel plezier en passie mooie toneelproducties maakt. TGW speelt, onder begeleiding van ervaren regisseurs, tweemaal per jaar een theaterproductie in diverse genres en een kinderproductie. De groep bestaat uit 25 leden van jong tot oud, van spelers tot niet-spelende leden. Theatergroep Wateringen heeft een jeugdgroep in de leeftijd van 8-18 jaar. De kinderen spelen één keer per jaar een productie. Naast onze producties zijn wij op diverse andere fronten actief. Zo ondersteunen wij het Oranje Comité Wateringen met onze schminkploeg op Koningsdag en werken we mee aan de 4 mei herdenking. We staan jaarlijks met een eigen bar op de Wateringse Wielerronde en we verlenen onze medewerking aan evenementen zoals Waterpop, de Open Monumentendag en Kassie Bouw.

Theatergroep Wats

Een groep met lef die zeer afwisselende stukken spelen. Niet alleen klassiek toneel. Altijd op zoek naar nieuwe leden. Wij zoeken mensen die met plezier op onze woensdagavonden mee repeteren, die het leuk vinden om eens aan een decor te werken of iets met licht of geluid te doen. Meld je aan als nieuw lid en kijk een aantal avonden mee of er een klik is met toneel en de rest van de groep.