11.06.2021

Nieuw op de site: regisseurs!

Ben je op zoek naar een regisseur? Of ben je regisseur en wil je jezelf hier presenteren? HVA helpt! Op HVAtheater vind je vanaf nu informatie over regisseurs.

Wie wil kan een foto en mailadres laten plaatsen. Ben je als regisseur lid van de HVA, dan kunnen we er bovendien een korte tekst of een mini-interview bij zetten. We trappen af met: Jappe Claes en Pieternel Bollman.

Interesse in vermelding op HVAtheater? Mail ons via hvatoneel@gmail.com en we zorgen dat jij als regisseur hier te zien bent!

27.05.2021

Even voorstellen: onze HVA-stagiaire

Mijn naam is Daphne Castelein en ik ben een derdejaarsstudent van de opleiding Creative Business van Inholland.

Deze opleiding gaat vooral over de marketing en positionering van bedrijven en organisaties binnen de creatieve sector, maar ook komen andere factoren aan bod die ervoor zorgen dat onderzoeken en ontwerpen wordt gecombineerd.

Mijn stage bij HVA staat daarom ook in het teken van taken die hierbij passen. Hierdoor ga ik onder andere over de Graphic Design (logo) en Social Media (Facebook en Instagram).

Een helpende hand geef ik bij het maken en onderhouden van de website en het onderzoek dat HVA op dit moment uitvoert over de organisatie zelf.

Het is een spannende, maar natuurlijk ook leerzame periode waar ik naar uitkijk!

26.05.2021

Algemene ledenvergadering HVA:
7 juni 2021

We hebben 7 juni 2021 gekozen als datum voor onze Algemene Ledenvergadering. Ook dit jaar vindt de ALV plaats via email. Hopelijk kunnen we in september een fysieke bijeenkomst organiseren.

De stukken zijn per mail verstuurd. Heb je niets ontvangen? Laat het ons weten via hvatoneel@gmail.com.

We verheugen ons uiteraard op een décharge, zodat we verder kunnen met onze nieuwe plannen, want we bruisen van ideeën en energie!

Als je akkoord bent, onderteken dan het verslag van 7 juni 2021 dat je als bijlage in de mail hebt ontvangen en stuur het aan ons terug.

06.05.2021

Wat betekent de WBTR voor jou als bestuurder?

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), die op 1 juli van kracht wordt, heeft ook gevolgen voor bestuurders van theatergroepen.

Wil je weten hoe dat zit en wat je moet doen? Lees dan op de website van Kennis- en Expertisecentrum PEP Den Haag:

– WBTR voor stichtingen en verenigingen in Den Haag

– Wat betekent de WBTR voor jou als vrijwillig bestuurder?

PEP Den Haag organiseert op 27 mei 2021 van 16.00 tot 17.00 uur samen met het samenwerkingsverband WBTR.nl een webinar over de gevolgen van de WBTR en wat je als bestuurder moet doen. Klik hier als je je wilt aanmelden voor het WBTR-webinar.

25.04.2021

Winnaars Toneelcompetitie 2019-2020

Op zaterdag 24 april 2021 zijn via een livestream de winnaars bekendgemaakt van de Toneelcompetitie 2019-2020:

• Eervolle vermelding: Facet met ‘Onder de huid’
  • Beste vormgeving: De Iedereen (Durf)
  • Beste man bijrol: Jeroen Kappelhof (Odia)
  • Beste vrouw bijrol: Dominique van Iperen (Odia)
  • Beste regie: David Geysen (Odia)
  • Beste man hoofdrol: Egon de Prouw (Durf)
  • Beste vrouw hoofdrol: Roosmarijn Cloosterman (Vrij Theater)
  • Beste voorstelling: De Iedereen (Durf)
23.04.2021

24 april 2021: Oscar Night!

Op zaterdagavond 24 april 2021 van 19.30u tot ongeveer 20.30u kun jij erbij zijn! Via de livestream op het Youtube-kanaal van de HVA maken we bekend wie de winnaars zijn van de toneelcompetitie 2019-2020.

Het belooft een vrolijke en natuurlijk ook spannende avond te worden. Nina Sondagh, Peter Hendrikx en Marjet Moorman – onze leuke en bekwame juryleden – hebben het niet gemakkelijk gehad, maar ze zijn eruit!

We hebben echter meer dan alleen maar prijzen weg te geven. Wat dacht je van: een documentaire die een kijkje biedt in het wel en wee van het Haagse amateurtheater, muziek, meezingers, spelletjes en nog veel meer.

Wat moet je doen om het mee te maken?

Heel eenvoudig:

• Ga op 24 april naar het Youtubekanaal van de HVA via deze link of
  • Typ hvatoneel in als zoekterm op Youtube of
  • Klik op het Youtube-icoon elders op deze pagina
    Je ziet de livestream dan vanaf 19.30u verschijnen.
09.04.2021

Noteer de datum: 24 april 2021!

Het is de hoogste tijd om de winnaars bekend te maken van de toneelcompetitie 2019-2020!