HVA helpt

Waarmee kunnen we je helpen?

Let op: Deze pagina is nog in ontwikkeling. Nog niet alle onderdelen zijn gevuld. Als je ons daarbij wilt helpen, laat het gerust weten!

Theaterlocaties

Theater
De Vaillant

Hobbemastraat 120, Den Haag
Theaterzalen, studio's, foyer
Voor repetities en uitvoeringen
Contact: 070 4452800, info@devaillant.nl

Theater
Dakota

Zuidlarenstraat 57, Den Haag
Theaterzaal
Voor repetities en uitvoeringen
Contact: 070 3600252

Theater
In de Steeg

Westeinde 165a, Den Haag
Theaterzaal
Voor repetities en uitvoeringen
Contact: 070 3648408, info@theaterindesteeg.nl

Theater
De Kunsthut

Zaanstraat 80b, Den Haag
Theaterzaal
Voor repetities en uitvoeringen
Contact: Gaby Weekhout, 06-54781036

Filmtheater
Voorschoten

Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten
Filmzaal, ronde zaal, lokalen
Voor repetities en uitvoeringen
Contact: Bob Blöte, 06 12905504, bobjillis@hotmail.com

Hier kan jouw
locatie staan!

Ken jij een goede theaterlocatie?
Mail naar hvatoneel@gmail.com, dan plaatsen we hem hier!

Regisseurs

Ben jij regisseur en lid van de HVA, dan kun je op deze plek iets over jezelf vertellen: hoe je werkt als regisseur, wat je ervaring is, welk stuk je nog heel graag eens zou doen, hoe mensen je kunnen bereiken, enzovoorts. We zullen de komende tijd de regisseurs die zelf HVA-lid zijn hierover benaderen.

Ben je regisseur, maar (nog) géén HVA-lid, dan kun je hier worden vermeld met alleen je foto en mailadres.

Arne Sybren Postma
Verwondering en geloofwaardigheid hoeven elkaar niet uit te sluiten.

“Ik ben theatermaker, aangenaam. 

Mijn regie-oeuvre is opgebouwd in het theater, in de opera en in het geven van cursussen. Met klassieke teksten, met modern repertoire, met zelfgeschreven werk of vanuit improvisatie. Met monologen en in grootschalige openluchttheaterproducties, in de zwarte doos of op locatie, in verschillende talen. In samenwerking met acrobaten, dansers, poppenspelers, maskerbouwers, groot orkest en ruiterij, in de combinatie van amateur en professioneel.

Theater zit in mijn vezels. Teksten onderzoeken met respect voor de auteur maar met inzet van jouw maximale fantasie leidt tot tomeloze energie. Verwondering en geloofwaardigheid hoeven elkaar niet uit te sluiten.

Als rollenspelacteur, trainer en coach in trainingen en assessments speur ik naar patronen in gedrag en put daaruit eindeloze inspiratie voor het theater.”

Jappe Claes
Het wedervaren van de personages op het meest cruciale moment van hun leven.

“Ik ga hoofdzakelijk uit van de inhoud, het verhaal en de complexiteit van de personages. Daarom is voor mij de tekstbehandeling en close-reading van de tekst primordiaal. 

 

Een toneelstuk beschrijft het wedervaren van de personages op het meest cruciale moment van hun leven. Dat wil zeggen dat de urgentie maximaal is. Nauwkeurige analyse van de tekst leert ons hoe die noodzaak vorm te geven. 

 

Het uiteindelijk streven is dat je gespeeld wordt door de tekst, door je medespelers, terwijl de auteur je bij de hand neemt. Als dat lukt is een voorstelling magisch!”

Pieternel Bollmann
Ik vind het leuk om met spelers te zoeken.

Jouw regies in een paar woorden?
Lichtheid, humor, het absurde, maatschappelijk.

 

Wat is jouw werkwijze?
Vroeger maakte en schreef ik uitsluitend zelf stukken, vanuit een thema of onderwerp waar ik op dat moment iets mee wilde, en deed ik niets met repertoire. Tegenwoordig vind ik het ook leuk om een (recent) stuk als basis te nemen en daar dan nog mee aan de slag te gaan. Heel soms vertelt een stuk al precies wat ik wil zeggen en laat ik het zoals het is. Het gaat uiteindelijk maar om één ding, het verhaal.

 

Ja, vind je dat belangrijk?
Ik vind dat je alleen iets moet maken of spelen als je iets te vertellen hebt, althans voor publiek. Je kunt natuurlijk altijd iets gaan spelen maar als je publiek uitnodigt heb je blijkbaar iets te vertellen. En elk moment in je leven of in de geschiedenis vraagt om een ander verhaal. Als ik hetzelfde script drie keer zou regisseren met steeds vijf jaar er tussen dan worden dat drie totaal verschillende voorstellingen.

 

Wat vind je het leukste aan repeteren?
Omdat ik zelf ook speel weet ik goed wat het is om daar te staan en waar je doorheen moet en tegenaan kunt lopen als speler. Dat helpt me heel erg in het maakproces. Ik vind het leuk om met spelers te zoeken. Binnen de dramaturgie maar zeker ook naar hun rol en hun kunnen.

Hier kan jij ook staan!